Vergulde Regenboog

Geplaatst op: 11-02-2022

Eén van de laatste taken van Prins Remco is het uitreiken van de “Vergulde Regenboog”. De Vergulde Regenboog is een speciale onderscheiding die ieder jaar wordt toegekend aan een of meerdere personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het Soerendonkse verenigingsleven en in het bijzonder voor de Roesdonkse carnaval.

Dit jaar reiken we twee van deze onderscheidingen uit, namelijk aan Mieke Van de Vorst en Carnavalsvereniging Nè Lullen. Daarnaast heeft CV de Oelewappers de uitreiking nog tegoed voor hun 22 jaar bestaan van vorig jaar.

Als eerste gaat er een Vergulde Regenboog uit naar Mieke van de Vorst. Mieke zet zich al vele jaren in voor de gemeenschap van Soerendonk. Zo was ze een hele tijd oppasjuf op de peuterspeelzaal. Bij de korfbalvereniging was ze begeleidster en trainer van enkele jeugdteams. Bij Hoal Liëed was ze naast trompettist ook enkele jaren bestuurslid waar ze het beheer had over de centen. Ook de boekenmarkt hielp ze mee verzorgen. Ze was bijna 11 jaar lid van de Roesdonkers. Daar hielp ze mee in diverse commissies. Nu nog steeds helpt ze mee met de advertentiecommissie.

De tweede Vergulde Regenboog van dit jaar gaat naar CV Nè Lullen. Een carnavalsgroep voort gekomen uit een vriendengroep. Elke buurtvereniging diende in die tijd nog 3 creaties te verzorgen voor de Roesdonkse optocht. Nè Lullen deed mee voor de Molenheide. Nè Lullen staat vooral bekend om hun roze kleding en hun creaties met thema’s die vaak op het randje zijn. De gezelligheid en hun humor staan nu al 22 jaar op de 1e plaats. De uitslagen van de optocht is bijzaak.

Het is Carnaval! Alaaf!!

Nog even geduld, Carnaval begint weer over:

365
dagen
365
uren
365
minuten
365
seconden