Zeer geslaagde Bonte Avonden

Geplaatst op: 27-01-2023

Het waren 2 zeer geslaagde Bonte Avonden, in de prachtige nieuwe theaterzaal bij Den Donck!

Na een ingetogen openingsnummer van het SMG met zang van John Bakx kon de avond losbarsten. Tijdens de finale aan het eind van de avond bracht hij ook nog een mooi lied over Zurrik ten gehore. Het nieuwe presentatieduo Frank Stevens en Stef Verhoeven praatten de avond aan elkaar, waar een zeer gevarieerd gezelschap acte de présence gaf.

Maar liefst 5 tonpraters kwamen verspreid over de avond hun verhaal vertellen. Het jongste talent was de winnaar van Carnavals Cup Cranendonck 2022: onze eigen Tom Hakkenberg. Als Stef Stuntpiloot nam hij de zaal mee op zijn eerste vlucht over onze gemeente. John Govers vertelde over zijn perikelen als klusjesman Ferry Hendig (zet ur mar un emmer onder), Tom van Osch legde de lat hoog in zijn rol als skileraar (schnapse?) en Arian Compen werd ingeschakeld als de Invaller (ig kan gen nieje zegge). Over invallers gesproken: Jan Bax heeft kort geleden besloten om ermee te stoppen; wij danken hem voor al die jaren dat hij bij ons in de ton stond! Wendy Clement werd gevraagd om het gat in het programma te vullen en dat deed zij met verve als Nadien de Kleuter (en haar ‘blenderneutrale’ broertje).

Wendy Clement als Nadien de Kleuter

Aangezien onze swies Karin Timmermans haar functie als Hofdame nog een jaar mag uitvoeren werd Hennie van Gennip nog eenmaal bereid gevonden om de taak als swies op zich te nemen. Hij was het nog niet verleerd en ook in deze nieuwe zaal verdwaalde hij niet.

Dans was er op hoog niveau van de Dansgarde, D-Licious en Jasmijn en Frederique Ras. Allemaal super knap gedaan! Mede dankzij de inspanningen van licht- en geluidsman Johan Vaessen, met ondersteuning van Tygo Jansen en John Govers, kwamen alle optredens goed tot zijn recht.

D-Licious

Behalve de ton kon toneelmeester Tom Sommers ook een aantal andere attributen op en van het podium halen, zoals bij de verrassingsact van de Megjes, die voor mede-megje Prinses Inge en een volle zaal enthousiast publiek een geestige bandparodie brachten met snelle verkleedpartijen. Ook de heren en dame van de Bonte Avond Commissie hadden een verrassing in petto voor hun mede-commissielid Prinses Inge. Als Synchrone Swimming Team zorgde hun zwemact met bijbehorende choreografie voor de nodige hilariteit. Prinses Inge werd er ook nog even bij gehaald om mee te watertrappelen, waarna er een polonaise door de zaal volgde.

BAC Synchrone Swimming Team

Op de zaterdagavond vonden een aantal huldigingen plaats: de Vergulde Regenboog ging naar Tonnie Huijbregts, die zich al vele jaren inzet voor de gemeenschap van Soerendonk. Daarnaast werden Pieter en Antoinette Briels bedankt voor hun voorzitterschap en gehuldigd omdat zij 11 jaar lid zijn van CV de Roesdonkers.
De vrijdagavond werd gefilmd door Bert Groenen. De video kun je via Bert bestellen. Lars Groenen heeft op beide avonden als fotograaf gefungeerd.

Bekijk hier een uitgebreide fotoreportage

Zonder de medewerking van Den Donck, de school, de sportverenigingen, de gemeente, de vele vrijwilligers achter en voor de schermen, de artiesten, hun begeleiders en natuurlijk het publiek was dit alles ons niet gelukt. Dus wij willen nogmaals iedereen bedanken die er aan bijgedragen heeft om er 2 geweldige, drukbezochte Bonte Avonden van te maken. Roesdonk alaaf!

Het is Carnaval! Alaaf!!

Nog even geduld, Carnaval begint weer over:

365
dagen
365
uren
365
minuten
365
seconden